Kontakta oss 08.7510000

  • Fraktfritt från 5.000 kr
  • Förstklassig service
  • Gratis returer

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev!Kakor

10 produkter

Kakor med tryck.

Kakor måste väl ändå påminna alla oss om vår barndom, vår ständiga kamp att få ta en eller två. Våra minnen som är mindre roliga när vi uppdagats med handen i kakburken.
Vet inte om ni upplever det så men det gör vi.
Kakor med tryck eller inte är också spännande ur ett historiskt perspektiv.
Vi kan blicka tillbaka till medeltiden då man hittade yrkesbagare som bakade kringlor. Så sent som på 1440-talet började Vadstena kloster baka pepparkakor. Det var förstås fortfarande inte alla som hade råd med det. I början av 1700-talet fanns det ca 15 st caféer i Stockholm och då följde man det franska sättet att göra det, alltså servera kaffe med vetebröd.
Det var först på 1820-talet som man började servera kaffe med småkakor. Det var då fortfarande för dyrt för folk i allmänhet. Dock utvecklades recepten och fler och fler kunde börja bara kakor hemma. Värdinnorna till de kafferep som förekom ville förstås visa upp sin nyvunna konst och troligtvis är det därifrån som seden om 7 sorters kakor kommer ifrån.

Oavsett vad så lever traditionen med kakor vidare och att det utvecklats till kakor med tryck är inte så konstigt i våra ögon. Kakor med tryck är inte alltid lätt att åstadkomma, framför allt så fungerar det bra med pepparkakor. Vi har förstås andra kakor med tryck men då sitter inte trycket direkt på kakan utan på pappret som omsluter dem.

Lyckokaka med tryck

En mycket spännande kaka är de så kallade ”Fortune Cookies” som har sitt ursprung i Asien, de är vanliga i de asiatiska templen.
Inuti den kakan är ditt framtida visdomsord inbakat.
När det kommer till marknadsföring så är detta en genialiskt redskap för att sprida sina budskap. Den perfekta kakan med tryck. Du kan profilera utsidan på förpackningen och du kan ha många olika budskap inbakade i kakan.

Kontakta oss så informerar vi ytterligare och skickar prov till dig.
 

Sortera

Din produkt är tillagd

×