Kontakta oss 08.7510000

  • Fraktfritt från 5.000 kr
  • Förstklassig service
  • Gratis returer

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev!Böcker

19 produkter

Ordet bok hänger samman med trädet Bok, Ordet är belagt i svenskan som 'bök' sedan någonstans kring 1600-talet och böjdes från början i plural som 'bökar'. Även andra indoeuropeiska språk har liknande kopplingar mellan sina ord för bok och trädet bok. Troligen har ordet 'bok' sitt ursprung i att tidiga indoeuropeiska böcker ristades på tunna skivor av bokträ som häftades ihop till böcker.

De äldsta böckerna var oftast långa hoplimmade papyrusbland som förvarades på rullar. På 600-talet e.v.t. övergick vi till att i större omfattning skriva på pergament vilket framställdes av djurskinn. Boktryckarkonsten kom till Sverige under 1400-talet genom klosterväsendet och de böcker som trycktes var religiös litteratur.

En bok är en form utav medium för kommunikation och dess innehåll idag varierar stort. Allt ifrån barnböcker till kittlande deckare, finstämda romaner eller storslagna fångade bilder över vackra städer eller landskap. Böckerna finns i allehanda storlekar och bindningar. Under den senare tiden har det även kommit ljudböcker vilket gör att mottagaren endast behöver lyssna till en uppläsare av boken och inte själv aktivt behöver läsa den skriva texten. Det är idag vanligt att många lyssnar på ljudböcker medan de exempelvis kör bil, diskar eller tar igen sig några minuter i soffan eller i fåtöljen under en lunchrast.

Oavsett om det är via en ljudbok eller en fysisk bok med sidor och tryckta blad har människor alltid varit intresserade av vad böcker kan ge, kanske för att lära eller för att få resa in i- och ta del av en annan verklighet, för att koppla av kanske på bussen till och från arbetet, en solig dag på stranden eller under en mysig filt när snöstormen viner kring knuten. Låta sitt öga ta del av vackra bilder eller för någonting så enkelt som att inspireras av nya idéer på läckra recept.

Vi är övertygade om att det finns en bok för alla och vi hjälper er gärna med att försöka hitta rätt i djungeln om ni är intresserade av att bjuda in era anställda på en resa in i bokens värld.

Böcker
Sortera

Köp julklappar till er personal. Att köpa julklappar till sin personal uppskattas av de som får den oavsett vad de får. Det är själva gesten som är viktig.

Din produkt är tillagd

×